25. helmikuuta 2017

Maailman isoimmat markkinat: Chatuchak Weekend Market

Jos olet Bangkokissa viikonlopun aikana, suuntaa ihmeessä metrolla Chatuchak Parkiin. Siellä järjestetään maailman isoimmat viikonloppumarkkinat, jossa jokaiselle riittää varmasti jotakin kiinnostavaa katseltavaa. Myyntikojuja on yli 15 000 ja eksyminen kojuviidakkoon on taattua. Joku fiksu antoikin vinkin, että jos näet jotain, mistä pidät, kannattaa ostaa se heti, sillä tuskin enää löydät sokkelomaisessa ympäristössä uudestaan samaan paikkaan. Mekin oltiin jossain vaiheessa aivan varmoja, että ollaan koluttu suurin piirtein kaikki nurkat ja sitten paljastui vielä lähes yhtä suuri alue uusia kojuja. :D

Metroasemalta ei ole vaikea löytää itse markkina-aluetta - sen kun seuraa vaan ihmisvirtaa. Kannattaa painaa mieleen tunnusmerkkejä, mistä portista menee sisään, jotta ehkä osaa joskus löytää poiskin!


Kojut on jaoteltu 27 eri osioon teemoittain (esim. vaatteet, astiat, huonekalut, antiikki), mutta nämä eivät mielestäni olleet kovin selkeitä.

Kuten jo edellisessä postauksessa tuli mainittua, thaimaalaiset rakastavat kukkia. Näköjään myös teko-sellaisia. Jotenkin oli niin hurmaavia nuo valtavat, lattiasta kattoon olevat värikkäät kukkavuoret.

Astiafriikkinä kiinnosti eniten nuo kaikki kauniit kipot ja kupit, mutta en kuitenkaan ostanut mitään. Tuli vaan sellainen overwhelmed-olo (suomen kielestä ei vaan löydy tähän tunteeseen soveltuvaa sanaa) siitä tavarapaljoudesta. Tuntui, että astiavuoriin hukkuu eikä pysty erottamaan puita metsästä. Yleensä jotain hankkiessani vertailen tarkan syynin läpi kaikki vaihtoehdot ja täällä sellainen toimintatapa ei missään nimessä olisi ollut mahdollista. Ei millään olisi voinut vertailla, että mikä näistä tuhannesta kauniista kulhosta olisi se kaikista kaunein niin jäi sitten mun shoppailut sellaiselle "ihailen etäältä" -asteelle. Oli sekin mukavaa. :)

Sisutusosiosta löytyi niin krääsää kuin varsin ylellisiä tuotteita. Kotiin olisi ollut kiva ostaa kaikkea ihanaa, mutta eipä sitä reppureissulla jaksa mitään ylimääräistä roudata. Toki jos jotain ohittamattoman siistiä olisi tullut vastaan, ne olisi voinut postittaa erikseen koti-Suomeen. Näin moni turisti tuntuikin tekevän.

Saippuakauppoja oli joka puolella. Tykkäsin eniten sellaisista, jotka näyttivät aivan mangoilta.Vaatteita ja asusteita oli todella paljon myynnissä, mutta me ohitettiin ne kojut varsin ripeästi. Suurin osa tarjolla olevista asioista näyttivät niin ryysyisiltä, että ei kiitos. Ostin mä muutamat suloiset sukat tosin.

Siinä vaiheessa kun alkaa nälkä ja väsy painaa, on aika suunnata ihanille ruokakojuille hetkeksi hengähtämään. Me ei menty lainkaan varsinaiselle ravintola-alueelle, vaan virkistäydyttiin supersuosituilla kookosjäätelöillä ja fruit shakeilla. Myös kebab-burrito oli erinomaista.

Markkinakojujen lomasta löytyy myös lukuisia hierontapaikkoja, joita suosittelen lämpimästi! Me mentiin puolen tunnin jalkahierontaan ihanaan paikkaan, jossa oli ilmastoinnin, rautaisten otteiden omaavien naisten ja pehmeiden nojatuolien lisäksi ilmainen wifi, aah. Tästä lystistä maksettiin alle 4 euroa. Uusin voimin jaksoi vielä kierrellä vähän lisää...


Viimeisenä kierreltiin lemmikkieläin-alueella, jossa oli oikeastaan aika kamalaa. Suretti nähdä kaikki ne söpöt eläimet suljettuina pieniin häkkeihin odottamassa helteessä mahdollista ostajaa. En edes tykkää koirista ja silti teki mieli adoptoida ne ihanat karvapallerot. Niistä kissanpennuista puhumattakaan. Nähtiin myös kaikenlaisia kaloja, siilejä, possuja, kilpikonnia, käärmeitä, papukaijoja ja oravia.

Me kierreltiin Chatuchakissa kuusi tuntia - eikä edes oltu varsinaisella shoppailumielellä liikenteessä! Hui. Jos siis tänne tulee, ei kannata varata samalle päivälle hirveästi muuta tekemistä. Mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti!