9. helmikuuta 2017

Kultaa ja kimallusta Bangkokissa: The Grand Palace

Bangkokissa on niin hurjasti nähtävää ja koettavaa, ettei oikein edes tiedä mistä aloittaa. Temppelialueet ovat varmasti lähes kaikkien ensikertalaisten must see -listalle. Ja jos ei ole, niin pitäisi olla! Me aloitettiin temppelikierros siitä isoimmasta ja kuuluisimmasta mestasta eli The Grand Palacesta.

Nyt kun kuningas Bhumibol kuolla kupsahti lokakuussa 2016, koko Thaimaa viettää vuoden mittaista suruaikaa. Ainakin näin pääkaupungissa se näkyy kaikkialla ja siihen on turistinkin hyvä varautua. Katsottiin kartasta, että meidän hotellilta kävelee Grand Palacelle alle puolessa tunnissa, mutta eipä se sitten osoittautunutkaan niin helpoksi matkaksi kuin ennalta luultiin. Törmättiin kävellessä tiesulkuihin ja alueisiin, joille pääsi vain Thaimaan kansalaiset. Mustiin pukeutuneita surijoita riittikin muuten tuhansia ja taas tuhansia. Yritettiin parin tunnin ajan etsiä vaihtoehtoista reittiä palatsille, mutta joka kulman takaa paljastui aina vaan aitoja ja päätään pudistelevia turvamiehiä. Hohhoijakkaa. Päätettiin yrittää seuraavana päivänä uudestaan.

Arveltiin aamulla, että napataan hotellin edustalta taksi ja päräytetään sillä suoraan porteille. Mutta eipä tämäkään osoittautunut helpoksi hommaksi. :D Takseja saatiin kyllä pysäytettyä vaikka kuinka monta, mutta joko kuskit eivät suostuneet pistämään mittaria päälle ja pyysivät kiskurihintoja tai eivät yksinkertaisesti halunneet kuljettaa meitä pyytämäämme paikkaan. Yksikin naureskeli meille, että "sehän on ihan tossa lähellä, kävelkää"! No, eipä siinä muu auttanut kuin lähteä taas tallustamaan. Tällä kertaa aitoihin törmätessämme lähdimme toiseen suuntaan kuin edellisenä päivänä ja pitkän kiertotien jälkeen päästiin vihdoin turvatarkastukseen porteille. Hurraa!

Grand Palace on avoinna klo 8:30-15:30. Liput maksaa 500 THB (n. 13 €) per nenä. Suht kallista muuhun hintatasoon nähden, mutta todellakin hintansa väärti. Kannattaa muuten muistaa ottaa jonkinlainen henkilötodistus mukaan, sillä sitä saatetaan tarvita turvatarkastuksessa!

Nimestä voisi päätellä, että Grand Palace olisi yksi iso palatsi, mutta todellisuudessa alueella on lukuisia, toinen toistaan hienompia temppeleitä. Arkkitehtuuri on upeaa! Kuvat puhukoon puolestaan... Aasialaiseen tyyliin väreissä ei olla säästelty ja säihkettä on sen verran, että aurinkolasit ovat tarpeen. Koristeet ovat niin pikkiriikkisiä, että hirvittää ajatella, miten kauan näiden yksityiskohtien rakentamisessa on kestänyt.

Löytyipä sieltä temppelien joukosta myös Angkor Watin pienoismalli. Oltiin menossa Angkoriin myöhemmin samalla reissulla, joten oli hauska nähdä se etukäteen näin miniatyyrina.

Kaiken kullan ja kimalluksen keskellä nämä laatat näyttivät melko vaatimattomilta. Mutta katsokaa nyt niitä! Jestas, miten hienoja.

Oma suosikkini oli varmaan tuo kokonaan kultainen stupa eli tuollainen kypärän/kellon muotoinen rakennus.

Yllä olevissa kuvissa näyttää siltä, että alueella olisi melko rauhallista, mutta voin kertoa, että kuvat on vaan rajattu hämäävästi. Populaa oli jo varhain aamulla ihan älytön määrä. Jotenkin se väentungos ei kuitenkaan haitannut yhtään, kun kaikki huomio kiinnittyi rakennusten ihailuun. Oli kyllä hieno paikka. Onneksi ei luovutettu, vaikka tänne pääseminen olikin työn ja tuskan takana. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti!