14. helmikuuta 2017

Bangkokin temppelikierros jatkuu: Wat Pho ja Wat Arun

Olimme jo ehtineet kierrellä aamupäivällä Grand Palacen tiluksilla, mutta kulttuurikiintiömme eivät vielä olleet täyttyneet, joten suuntasimme seuraavaksi läheiseen Wat Pho -temppeliin. Se osoittautui aivan ihanaksi paikaksi. Ehdottomasti mun lempparitemppeli Bangkokissa! Menisin uudestaankin. Pääsyliput maksoivat 100 THB (~ 2,6 €) per nenä. Sellainen vinkki, että jos meinaa täällä vierailla, niin kannattaa muistaa temppelialueelle sopiva pukeutuminen eli polvet ja olkapäät piiloon.

No mikä tässä paikassa sitten oli niin ihanaa? Vaikea sanoa mitään yksittäistä asiaa. Jotenkin vaan yleistunnelma oli todella mukava ja yllätyin, miten paljon nähtävää täällä oli.  Heti ensimmäisenä huomio kiinnittyi sisäpihalla olevaan suihkulähteeseen, jossa oli karppeja - tietenkin. (Aasiassa reissatessa ei enää yhtään yllätä, että pienimmästäkin mahdollisesta lätäköstä löytyy aina kaloja.)

^^ Tolla patsaalla näyttää olevan sama fiilis kuin mulla oli täällä ollessa. Teki vaan mieli huokailla onnesta, kun joka puolella oli jotain niin kaunista.

Kultaa ja kimallusta löytyi täältäkin!


Wat Pho tunnetaan myös nimellä Temple of the Reclining Buddha ja yllä näkyy syy. Jättiläismäinen makaava Buddha oli todella symppis. Pylväiden takaa siitä näkyi aina vain pieni osa kerrallaan. Nilkat olivat remontissa. :D Ja katsokaa nyt noita varpaita! Ihan mahtavat. Ainakin lättäjalat samaistuu.

Makaava jätti-Buddha on se, mitä ihmiset tänne lähinnä tulee katsomaan, mutta alueelta löytyy paljon muutakin. Muiden temppeleiden ulkoseiniä kiertävät sadat realistisen kokoiset kullatut Buddhapatsaat. Pihalla töröttää kymmeniä pieniä ja muutamia jättikokoisia stupia. Vaikka oli harmaata ja sateli, niin kyllä oli upeeta. Jos olisi ollut aikaa, olisi voinut käydä vielä illan hämärtyessä täällä kurkkimassa valaistuja stupia. Wat Pho on muistaakseni avoinna päivittäin klo 8-17.

Tässä vaiheessa päivää alkoi tulla jo temppeli-ähky, mutta päätettiin silti samantien hoitaa kaikki tärkeimmät mestat pois päiväjärjestyksestä eli suunnattiin vielä tsekkaamaan Wat Arun eli Temple of Dawn. Se sijaitsee Chao Phraya -joen toisella puolella, mutta sinne pääsee kätevästi Wat Phon läheisyydessä olevalta laiturilta lautalla. Lauttamaksu oli peräti 3,5 THB (~ 0,09 €).

Harmillisesti Wat Arun oli edelleen restauroitavana, joten emme päässeet kiipeämään torniin katselemaan maisemia. Mutta hyvä vaan, että näitä paikkoja pidetään kunnossa. Alueelle olisi päässyt kiertelemään puoleen hintaan (50 THB, normaalisti 100 THB), mutta tyydyttiin vain käyskentelemään kauniissa puistossa temppelin edustalla.

Aikas hieno päivä oli! Seuraavaksi lähdettiin metsästämään ruokaa, mutta se onkin ihan oma tarinansa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti!